אנו נמצאים במירוץ החיים, מנסים להספיק כמה שיותר בכמה שפחות זמן. לפעמים החיים מובילים אותנו למקומות אחרים ואנו נאלצים לחשב מסלול מחדש. הטיפול בהורה שהופך לסיעודי עקב זקנה, מחלה, דימציה ועוד אינו פשוט.
רבים מאיתנו מכירים את התופעה שההורה נהיה זקן וסימני הגיל משפיעים עליו. הוא אינו מתפקד באופן עצמאי וזקוק להשגחה 24 שעות. מה עושים? כיצד מתמודדים? לפניכם שלושה אפשרויות:
- לטפל בו לבד- מה שמצריך ממכם זמינות בכל רגע נתון, המון לחץ, סידורים ודאגה.
- להעביר לדיור בבית אבות- יכול לחסוך ממכם את הדאגות, אך לא תמיד הם מסכימים לעבור לסביבה לא מוכרת.
- להעסיק עובד זר בבית- מטפל סיעודי המגיע לרוב ממדינה זרה, הוא נמצא עם ההורה 24/7 ודואג לו לכל.
תפקידו של העובד הזר: הכנת אוכל וסיוע באכילה, רחצה, הלבשה וסיוע בהורדת בגדים, החלפת טיטולים במידת הצורך ושמירה על היגיינה אישית, ליווי, סידורים ושמירה על משק הבית. עובד זר חוסך לכם המון דאגות.
חשוב שתדעו!
עובד זר חוסך לכם המון דאגות אך הוא עולה הרבה כסף, לא תמיד יש לו את הידע הדרוש לטיפול בקרוב שלכם. לפעמים יש קושי בשפה והתרבות השונה, לפעמים אין חיבור בין המטופל לעובד הזר. בעקבות כל זאת על העובד הסוציאלי שאליו אתם פונים בבקשה לסיוע עם עובד זר צריך לעשות לכם התאמה. בהתאמה זו הוא מגשר על הבדלי התרבויות, מדריך על זכויות וחובות, ויוצר קשר בין המטופל ומשפחתו לעובד הזר.
איך מתמודדים עם סיטואציה של חוסר התאמה בין המטפל למטופל? איך מתנהגים עם עובד זר? איך תדעו שהטיפול אכן מתבצע בצורה טובה ויסודית? לפניכם עצות שיוכלו לסייע לכם.
- לשכור איש מקצוע מומחה בתחום כגון: אחות, רופא, עובד סוציאלי ועוד.. שיגיעו לביקורת פעם בשבוע/ חודש.
- לבצע שיחת תיאום ציפיות בטרם העסקת העובד. בשיחה זו נברר האם הוא פנוי ריגשית לטיפול. נשאל שאלות כגון: מה הגיל? כמות ילדים? מתי הוא מתכוון לצאת לחופש? מה השכר שהוא רוצה? האם בכוונתו להישאר או לעזוב אחרי כמה חודשים? את השיחה נתעד ונוסיף אותה אל חוזה העסקה.
שאלות חשובות שכדאי לשאול בטרם העסקה:
האם יש הכשרה? אם כן איפה תעודה?
היכן עבד לפני? מה הסיבה שהפסיק לעבוד?
האם יש עבר פלילי?
מה מצב הבריאות שלו?
האם הוא מחוסן כנגד קורונה?
האם ביצע חיסונים נוספים?
האם יש לו מחלות מדבקות? ( יש לא מעט חולי שחפת)
חשוב לחזור על סיכומי הדברים בטרם תחילת העבודה.
בטרם תחילת הטיפול חשוב להסביר למטפל על סדר היום של המטופל, לארגן לו טבלה מסודרת ובה רשומות כל המטלות לפי שעות. מתי קמים, מתי מתרחצים, מתי לוקחים תרופות.. עד השינה. כדאי לתרגם את טבלת המטלות לשפת העובד הזר ולהחתים אותו עליה.
מומלץ ליצור פעילות ספורטיבית לפי יכולת המבוגר, או משחקי חשיבה כגון שחמט, שש בש, קלפים ועוד. נוסף לכך, ליצור אינטרקציות חברתיות, לאכול יחד, להגדיר תקציב לאוכל של המטפל והמטופל, ליצור תפריט אוכל עם מנות אהובות ובריאות בעבור המטופל.
אפשר להגדיר שעות קבועות בהם המטפל ידבר עם המשפחה ויעדכן אודות מצב המטופל, נוסף לכך אפשר להתייעץ עם מרפאה בעיסוק אודות תריגלי ספורט מומלצים למצב המטופל.
אל תשכחו להכין דף עם טלפונים חשובים של קופת החולים, אנשי מקצוע ומשפחה. ושימו לב שהמטפל לא מחלק תרופות על דעת עצמו, ומעדכן אותכם על כל מצב חריג.
לעוד טיפים ועצות כנסו אל דף הפיסבוק שלי.